De Klassieken Exclusief

TG De Klassieken hecht grote waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. De afgelopen jaren hebben we veel unieke projecten en producties gemaakt voor verschillende doelgroepen. Wij maken graag voorstellingen op maat als wij daarmee iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. Een klein overzicht van de projecten en producties die wij hebben gemaakt, vind je hieronder. 

Heb je een project, onderwerp, vraagstuk of ideaal waarbij jij graag een speciaal voor dat doel geproduceerde voorstelling van TG De Klassieken wilt laten maken? Neem dan snel contact met ons op. Dan gaan wij graag met je in gesprek om te kijken hoe wij dat vorm kunnen geven. Wij zoeken dan in ons uitgebreide bestand van ervaren makers en acteurs de mensen die jouw maatschappelijke project het beste kunnen ondersteunen!


Wonderland

Al meer dan tien keer produceerde TG De Klassieken WONDERLAND (voorheen het Witte Bedjesfeest) in opdracht van de Gemeente Rotterdam. Deze jaarlijkse grote theaterproductie wordt speciaal gemaakt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of fysieke beperking. Omdat het voor deze prikkelgevoelige doelgroep nagenoeg onmogelijk is om het theater te bezoeken, maken wij een kleurrijke, muzikale en interactieve theatervoorstelling die speciaal op hun behoeften is aangepast en uiteraard geheel kosteloos te bezoeken is.

Theater Na de Dam

Theater Na de Dam is een jaarlijks evenement waarbij landelijk vele theatergezelschappen een voorstelling maken over de Tweede Wereldoorlog. In 2020 maakte TG De Klassieken met stagiairs van de Dutch Academy of Performing Arts de film 'De Lege Stad'. Omdat de coronacrisis het spelen van een voorstelling onmogelijk maakte, is een film gemaakt met input van de stagiairs zelf. Het resultaat is een indrukwekkende montage van monologen, liedjes en dansen, geïnspireerd door en afgewisseld met interviews met Rotterdammers die de oorlog zelf hebben meegemaakt.

Week van de Pleegzorg

Ieder jaar vindt de Week van de Pleegzorg plaats om extra aandacht te schenken aan de Pleegzorg. TG De Klassieken maakte in oktober 2020 de voorstelling 'Open Deuren' in opdracht van Stichting Deardanandfriends. De voorstelling over de vijftienjarige Anna, die met de hulp van Jeugdzorg het pleeggezin vindt waar ze helemaal op haar plaats is, werd gespeeld in Theater Zuidplein en gelivestreamd in heel Nederland. Veel mensen die bekend zijn met de pleegzorg, gaven aan dat deze hartverwarmende voorstelling recht deed aan dit belangrijke onderwerp.