De Klassieken Inclusief

TG De Klassieken heeft hart voor (jong) talent. In ons talentontwikkelingstraject 'De Klassieken Inclusief' bieden we ruimte aan spelers die graag met theater bezig zijn. Zo bieden we rondom onze voorstellingen korte cursussen aan, waarin plezierspelers nog intensiever kennismaken met de thema's, de vorm, acteren en wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling. 

In onze producties is regelmatig plek voor stagiairs van verschillende opleidingen. In veel producties van TG De Klassieken zijn de afgelopen jaren stagiairs te zien geweest van bijvoorbeeld de Dutch Academy of Performing Arts en de opleiding Artiest van ROC Tilburg. Ook heeft TG De Klassieken een eigen intern stagetraject, waarin we jong talent waar wij een toekomst voor zien, de kans geven om in onze producties te leren, de praktijk te ervaren en uiteindelijk door te groeien naar het professionele werkveld of een kunstvakopleiding.

Hieronder lees je de ervaringen van een aantal stagiairs dat binnen ons talentontwikkelingstraject aan producties van TG De Klassieken heeft meegewerkt.


Lotte van der Made
Stagiaire Dutch Academy of Performing Arts

"Tijdens de stages die ik bij TG De Klassieken heb gelopen, werd ik echt gezien. Gelijk vanaf het eerste moment hing er een ontspannen sfeer. Stagiair of niet, iedereen wordt als gelijke gezien. Door de openheid was het mogelijk om vragen te stellen aan Annemieke over je rol of als je met zang moeite had kon je dit ook aan Aron vragen. Doordat iedereen uit het team een duidelijke taak heeft binnen de productie weet je goed waar je met je vraag terecht kan. Verder was er genoeg ruimte om iedereen die mee deed aan de productie goed te leren kennen, zo werden er soms lunches georganiseerd tussen het repeteren door wat dit mogelijk maakte. Wat mij voornamelijk heeft geholpen, is het open staan voor nieuwe ervaringen. Ik had nog niet veel ervaring om een voorstelling vanuit improvisatie te maken. Doordat je veel vrijheid krijgt en handvaten krijgt, is het mij gelukt om
me hier veel comfortabeler in te voelen. Hierdoor heb ik me verder kunnen ontwikkelen."

Raffello Oostburg
Intern stagiair

"Ik heb in 2020 een interne stage mogen volgen bij TG De Klassieken. In de voorstelling Elektra heb ik met een vier professionals een prachtig stuk mogen neerzetten, die ook in reprise is gegaan. Hoewel ik niet dezelfde ervaring had als de andere behandelde ze mij als hun gelijken. Tijdens de repetities en in een stagegesprek kreeg ik fijne constructieve feedback, die mij verder hebben gebracht als acteur. Ik ben door mijn stage vrijer gaan spelen, een ontwikkeling waar ik naar opzoek was. We gingen vaak volle kracht vooruit, wat af en toe pittig was, maar mij een goeie kijk heeft gegeven wat het betekent om professional te zijn. Ik raad iedereen aan om hier stage te lopen!"

Femke van Rijsbergen
Stagiaire ROC Tilburg

"Ik heb begin 2021 stage gelopen bij de voostelling GLUUR. Dit was een bijzondere ervaring omdat we de voorstelling speelden voor een livestream. Stage lopen bij TG De Klassieken vond ik heel erg leuk en leerzaam. Ik werd warm ontvangen door Aron en Annemieke.

Annemieke heeft mij goed en fijn begeleid tijdens mijn stage. Ik heb van haar nog meer geleerd wat mijn aandachtspunten zijn en waar mijn talenten liggen.

De sfeer van het gezelschap is heel erg fijn, het is een leuke open groep waarin ik moeiteloos werd opgenomen. Ik ben blij dat ik stage heb gelopen bij TG De Klassieken, want het was een gezellige en leerzame ervaring."