Kernteam


Artistiek directeur / Regisseur / Actrice

Robin Elstak- van der Linde, geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp en vanaf haar 18e woonachtig in Rotterdam, werkt als theater-, televisie en filmactrice en als regisseur. Robin toert al jaren met bewerkingen van Klassiekers die ze maakt voor het voortgezet onderwijs langs theaters en scholen door het hele land. Daarnaast maakt ze vele bewerkingen van Klassiekers voor een brede doelgroep, waar ze veelal ook zelf in speelt, in de standplaats van het gezelschap, Rotterdam. Daarnaast geeft ze al jaren les bij instanties door het hele land in alle denkbare acteerstijlen en begeleidt ze talent bij hun toelatingen voor de kunstvakopleidingen.

Als actrice speelde ze o.a. bij het Onafhankelijk Toneel, Theatergroep Siberia, Theatergroep Drang en Maas TD. Hier speelde ze diverse producties waaronder het Kinderwaterconcert van Festival Classique op de Hofvijver in 2014 & 2015. 

Op televisie speelde Robin vaste en gast- (bij) rollen in het eerste seizoen van Celblok H, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en Mixed Up. Verder speelde ze o.a. gastrollen in Flikken Maastricht, Scent of a Child, Weijers Ontweekt en in de film Mijn avonturen door V. Swchwrm. Ook speelde  ze in diverse commercials van o.a. LIDL en T-mobile en werd ze regelmatig als actrice voor het 48 hour-filmproject in Rotterdam gevraagd waar ze meerdere nominaties ontving. 

Robin studeerde aan de AHK aan de opleiding docerend-theatermaker en behoorde tot de eerste lichting acteurs van De Jaargang van Kemna casting. Ze volgde lessen en workshops bij o.a. Monic Hendrickx, Martin Schwab, Bert Geurkink, Hans Kemna, Betty Post, Marc van Bree, Marcus Azzini, Jacqueline Blom en Floris van Delft.

Robin is artistiek directeur bij TG De Klassieken. Zij richtte op 27 juli 2010 Theatergroep Mangrove op en is sindsdien artistiek leider van het gezelschap geweest. Als artistiek directeur is zij verantwoordelijk voor het dagelijks draaiend houden van het gezelschap. Zij is het gezicht van TG De Klassieken en is ontwikkelt alle nieuwe producties en projecten, vraagt de subsidies aan, voert het beleid en onderhoudt het contact met alle medewerkers.


Artistiek adviseur / Schrijver / Regisseur

Michelle
van Daalhoff

michelle@tgdeklassieken.nl

Michelle studeerde in 2009 af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Ze is sindsdien werkzaam als theatermaker, regisseur en schrijver. 

Voor TG De Klassieken schreef ze de voorstellingen Atalanta, FEEKS, ANTI, Elektra (2.0) en Romeo en Julia. Voor FEEKS en ANTI nam ze tevens de (eind)regie op zich.

Als schrijver bewerkt Michelle graag bestaande verhalen, met als doel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur, die allesbehalve oubollig is. Haar stukken kenmerken zich door humor, vaart, speelbare teksten en herkenbaarheid.

Vanuit haar opleiding, master jeugd- en jongerenliteratuur aan de universiteit van Tilburg, is Michelle daarnaast ook betrokken bij TG De Klassieken als artistiek adviseur.


Muzikaal leider / Acteur

Aron werd geboren in 1993 en bracht zijn jeugd door in Alblasserdam. In zijn middelbare schooltijd speelde hij bij verschillende jeugdtheaterscholen. Na zijn eindexamenjaar toerde hij in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land.

Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. Na een kleine tour van try-outs, schreef hij zich in voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten toerde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoenen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma 'Kijkt u even mee'. Hij maakte twee seizoenen deel uit van de Cabarestafette en de cabaretformatie Appels met Peren. Hij schrijft scènes en liedjes in het vaste cabaretteam van het programma Spijkers met Koppen van BNNVARA op NPO Radio 2. 

Ook als docent heeft Aron zich ontwikkeld. Hij dirigeerde verschillende koren, waaronder Delfts Blond en popkoor All Voices en geeft workshops aan koren. Verder is Aron te zien in commercials en op TV, bijvoorbeeld voor Media Markt, Rijksmuseum, Dienst Jutitiële Inrichtingen, TreurTeeVee en KLM.

Bij TG De Klassieken is Aron muzikaal leider en lid van het kernteam. Daarnaast was hij als acteur in alle klassiekers te zien.