5+


Stippeltje

Een lieve, muzikale en kunstige voorstelling over de grote waarde van kleine dingen.

Stippeltje is de allerkleinste verfstip op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Ze staat al honderdtweeëndertig jaar stil en in al die tijd is er nog niemand geweest die zei: “Dat sterretje daar, dat is een mooi sterretje!” Daarom besluit ze om weg te gaan om de wereld te gaan ontdekken.

Maar als ze eenmaal uit het schilderij geklommen is, blijkt er een gat in het mooie doek te zitten. Meneer Huppeldepup, de directeur van het museum waar het schilderij tentoon wordt gesteld, is woest.

Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippeltje weg zou willen gaan uit een schilderij dat wereldberoemd is. Maar Stippeltje s vastberaden om haar eigen avonturen te gaan beleven. Met elkaars hulp ontdekken Stippeltje en Karel dat ook de kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht zonder Stippeltje eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleurtjes? Een voorstelling met sprankelende nieuwe liedjes over één van ‘s werelds meest bekende schilderijen, De Sterrennacht.

Deze voorstelling is ook zeer geschikt om besloten in het theater te boeken voor het primair onderwijs, indien gewenst inclusief nagesprek. De voorstelling is geschikt voor de groepen 1 t/m 4. Deze voorstelling kan ook geboekt worden op school in theatersetting.

 

Foto: Renske Koens - Kleurstof Creatie