13+


LOS!

Je bent jong en de wereld ligt voor je open. Jij gaat het anders doen. Dat weet je zeker. Je bent niet als je ouders. Geen hokjes. Geen kaders. Jij breekt los.

Dus daar sta je. Klaar voor het leven. In de grote stad. Verliefd op haar rauwheid. Bang voor haar eenzaamheid. Je zoekt anderen. Net als jij. Je vindt ze. Het leven is net een film. Tijd om los te gaan.

Maar de film gaat anders. Niet zoals je dacht. Woningnood. Stijgende prijzen. Homohaat. Individualisme. Geen plek voor anders. Geen plek voor samen. Geen plek voor jou.

En toch blijf je zoeken. Naar verbinding en vriendschap. En als je die vindt... gaan jullie LOS!

LOS! Is een rauwe, eerlijke en zeker ook humoristische voorstelling voor jongeren vanaf 13 jaar. Actuele en zeer herkenbare thema’s als genderidentiteit, drugsgebruik, je relatie met je ouders, ambities en dromen en het gevoel van eenzaamheid worden verwerkt in deze voorstelling. De personages zijn transparant en rauw en verhouden zich tot het publiek. Een voorstelling van nu met veel verwijzingen naar de opera van toen met een verhaal dat in elke tijd kan plaatsvinden. Maar vooral een knallende voorstelling die tegen de zo bedachtzame jongeren van nu schreeuwt: "Leef! Verdomme, leef!"

 

LOS! wordt de zevende voorstelling voor jongeren gemaakt door het gezelschap. Sinds 2013 toeren de jongerenvoorstellingen, altijd meerdere seizoenen achter elkaar, door heel Nederland. Theatermaker Robin Elstak heeft zich gespecialiseerd in het maken voor verschillende leeftijdsgroepen en weet met haar transparante regiestijl, rauwe teksten en vormgeving en verbinding met de doelgroep elke jongere te raken met haar bewerkingen van klassiekers.