Wonderland

Naast onze reguliere producties, produceert De Klassieken jaarlijks de voorstelling Wonderland. Ieder jaar maken we een gloednieuwe, kleurrijke en muzikale bewerking van een klassieker voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. Inclusie is één van de belangrijkste pijlers van ons gezelschap en daarom zijn we blij en trots om elk jaar deze voorstelling te mogen produceren. 

Vanaf seizoen 23-24 gaat Wonderland op tournee! De voorstelling is enig in zijn soort en dat maakt dat wij met deze productie zo veel mogelijk mensen uit de doelgroep willen bereiken. Voor mensen met een beperking is een theaterbezoek lang niet vanzelfsprekend. Voor velen is Wonderland de enige mogelijkheid om op hun manier, ontspannen van een theatervoorstelling te kunnen genieten. Wonderland is speciaal gemaakt voor de doelgroep en sluit daarom naadloos aan op hun belevingswereld. Meeroepen, -zingen en -dansen, het mag allemaal. De overweldigende kleuren en de mooie muziek maken Wonderland een voorstelling om nooit te vergeten. 

Daarnaast is Wonderland uitstekend geschikt als familiemusical in de reguliere programmering (6+). 

Zo'n Midzomernachtdroom

In 2023 was Wonderland een bewerking van Shakespeares Een Midzomernachtdroom. Een 14-koppige cast neemt het publiek mee naar een magisch bos vol verwarring, humor, liefde en verwijzingen naar het hier en nu. Een betoverende vormgeving, herkenbare muziek en fantasievolle choreografieën maken dit sprookjesachtige verhaal een spektakel om niet te missen voor jong en oud.