Seizoen 2020-2021


Elektra

Een rauwe, aangrijpende en muzikale bewerking van de Griekse tragedie.

Met een strakke vormgeving en ijzersterk spel grijpt deze voorstelling je bij de strot. Regisseur Annemieke Elstak verweeft op verrassende wijze de coronaproblematiek met het eeuwenoude verhaal. Elektra’s stiefvader, Koning Aigisthos, onderdrukt alle vrouwen in het paleis en de acteur die hem speelt, weigert zich aan het coronaprotocol te houden. Een voorstelling over wat wel en niet mag in deze verwarrende tijden en over waar artistieke vrijheid stopt, omlijst door pophits in een nieuw jasje.

In de zomer van 2020 is de voorstelling Elektra lovend ontvangen door pers en publiek, in december 2020 is Elektra daarom in reprise gegaan en heeft vanwege de lockdown nog een afsluitende livestream gespeeld. Deze livestream is te koop in onze webshop. 

Concept en regie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom, Annemieke Elstak, Raffello Oostburg

Lees hier de 5-sterrenrecensie van iLoveTheater.nl
Lees hier de 4-sterrenrecensie van Theaterparadijs


Romeo en Julia

De acteurs van TG De Klassieken onderzoeken samen met het publiek hoe dit aloude verhaal gespeeld kan worden op 1,5 meter afstand. Zoenen, vechten, trouwen... kan dat in het coronatijdperk? 

Ontzettend romantisch natuurlijk, sterven voor de ware liefde, maar... wisten Romeo en Julia wel wat er van hun huwelijk gekomen was? De acteurs van TG De Klassieken houden er allemaal hun eigen mening op na. 

Concept en regie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Annemieke Elstak, Dylan Knoop, Kiona Spiering
Techniek: Omar Elstak