Archief


FEEKS! (2014-2017)

Een rauwe en eigentijdse versie van Shakespeares klassieker van ‘Het temmen van de feeks’.

Katharina en haar jongere zus Bianca zijn elkaars tegenpolen. Bianca is mooi, lief en ze wordt aanbeden door alle mannen. Katharina daarentegen gedraagt zich als een feeks en wil niks met mannen te maken hebben. Met liefde maakt ze het leven van zo veel mogelijk mensen, voornamelijk mannen, zuur.

Zoals bij TG De Klassieken gebruikelijk, stappen de spelers uit de voorstelling en spreken zij direct hun publiek aan. Want wanneer je als actrice een ‘gigantische feeks’ speelt voor een hele groep pubers dan heb je liever dat ze weten dat het maar toneel is! Het eigen verhaal van de acteurs komt in subtiele scènes naar voren. Herkennen zij zich eigenlijk wel in het verhaal wat ze spelen en de ideeën die Shakespeare ooit op papier zette? Is deze klassieker wel zo tijdloos als hij lijkt?

Concept en dramaturgie: Annemieke Elstak
Tekst en regie: Michelle van Daalhoff
Cast: Winnie Roseval, Aron Elstak, Boris Schreurs, Annemieke Elstak

 


Atalanta (2013-2018)

"Niet alleen de leerlingen vonden het geweldig, ook wij als docenten hebben genoten. Ik had hem moeiteloos nog een keer kunnen zien." - Docent CSG De Lage Waard

'Atalanta’ is gebaseerd op de Griekse mythe over een meisje dat wordt achtergelaten in het bos en opgevoed door beren. Ze is sneller dan de wind en kan jagen als de beste. Atalanta is best gelukkig, maar diep van binnen voelt ze dat ze niet op haar plek is. Ze wil terug naar haar ouders, maar die willen haar niet omdat ze een meisje is. Met de hulp van de jager wordt ze getransformeerd van berenjong naar de ideale dochter. Maar is dat genoeg voor haar ouders? Zullen ze nu van haar gaan houden? 

Atalanta is een komische voorstelling over hoe ver je gaat om erbij te horen en jezelf te bewijzen gespeeld door drie acteurs die je meenemen in hun wereld die ‘theater’ heet. 

Regie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff 
Spel: Boris Schreurs, Winnie Roseval en Annemieke Elstak, Aron Elstak (in wisselende samenstelling)
Boekingen: www.burobannink.nl 

Doelgroep: Deze voorstelling is geschikt voor alle klassen van het voortgezet onderwijs.