Seizoen 2021-2022


Het meisje dat geboren was om tegen te werken

Een stoere voorstelling over macht, respect en meisjes, met bekende liedjes van powergirls in een nieuw jasje. Voor iedereen vanaf 9 jaar.

Antigone is de dochter van de Koning van Griekenland en ze heeft een probleem. Een groter probleem dan andere meisjes van haar leeftijd. Haar vader is weg en haar broers hebben elkaar in de oorlog vermoord. Haar oom Kreon wordt tot Koning gekroond en hij besluit dat maar één van de broers eervol begraven mag worden. Antigone houdt van haar beide broers en wil hen koste wat kost allebei een mooie begrafenis geven. 

Koning Kreon heeft het niet zo op zijn nichtje, dat hij maar een vervelend en opstandig meisje vindt. Hij bedenkt alle straffen die hij maar kan verzinnen om haar te laten luisteren, maar Antigone is vastberaden om te vechten voor haar recht.

Concept en regie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Annemieke Elstak
Techniek: Omar Elstak

Deze voorstelling is te boeken via impresariaat Buro Bannink.

‘’De voorstelling trok vanaf het eerste woord de aandacht van de kinderen. De interactie, snelheid en vooraf behandelde verhaallijn maakten dat de kinderen de voorstelling ook begrepen. Na de voorstelling heb ik alleen maar lovende reacties gehoord. Als leerkracht van groep 8 vond ik het een passende voorstelling voor mijn groep.’’
- Juf groep 8 BS De Springplank

De voorstelling is een genot voor kinderen en volwassenen. Met humor en parallellen naar het hier en nu (zoals naar de serie 'Brugklas'), nemen de acteurs je heel fijn mee door dit heerlijke klassieke verhaal. Hier was de voorstelling een inspiratiebron voor prachtige nagesprekken.
- Janine Slijkhuis, directrice Pakhuis Hoorn