WRAAK


WRAAK is een meeslepende en gewaagde voorstelling vol dancemuziek en live filmtechniek!

Elektra woont bij haar stiefvader en moeder, de Koning en Koningin van Mycene, in het paleis. Koning Aigisthos doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk, zijn dagelijkse vlogs maken hem populair bij zijn onderdanen en hij houdt continu de populariteits-peilingen in de gaten. Maar als de camera uit is, is hij alles behalve een lieve en charmante Koning. Hij houdt Elektra gevangen in het paleis en heeft haar compleet in zijn macht. Elektra mag geen eigen mening hebben en wordt op allerlei verschillende manieren door haar stiefvader onderdrukt. Koningin Klytaimnestra heeft meer aandacht voor cocktails dan voor haar dochter. Over haar vader weet Elektra niets, ze weet alleen dat hij haar in de steek heeft gelaten en dat hij met haar broertje Orestes is weggegaan. Alles wat ze kent, is het kille paleis.

Jarenlang gaat het zo. Tot Elektra ’s nachts wakker schrikt uit een droom over haar broertje Orestes, die dag vijftien wordt. Als ze ernaar vraagt snoeren haar ouders haar de mond, maar Elektra kan het niet loslaten. Ze voelt dat haar broertje de enige is die haar uit de verstikkende situatie in het paleis kan bevrijden. Ze roept de Goden aan die haar gebeden verhoren. Als tot haar grote vreugde haar broertje Orestes verschijnt, krijgt ze de keiharde waarheid over haar verleden te weten. Hij vertelt dat hun vader een oorlogsheld was die hun zusje heeft geofferd voor wind voor de Trojaanse Oorlog en bij terugkeer daarvan door Aigisthos en haar moeder Klytaimnestra bruut is vermoord. Haar wereld stort in. Orestes wil voor zijn zusje opkomen en is vastberaden om zijn moeder en haar nieuwe man te vermoorden. Opgehitst door vrienden en vol woede nemen Orestes en Elektra ijskoud WRAAK. Maar daarna begint hun geweten te knagen…

Wanneer zij in de rechtszaal terecht staan voor de moord op hun moeder en stiefvader, rijst de vraag: was deze wraakactie wel rechtvaardig? En of ze schuldig zijn of niet… dat bepaalt het publiek.

WRAAK is een dynamische voorstelling waar spanning wordt afgewisseld met veel humor en interactie met het publiek.

Creatives en Cast

Concept en dramaturgie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Co-regie: Michelle van Daalhoff en Annemieke Elstak
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom, Annemieke Elstak e.a.
Techniek: Omar Elstak

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door