12+ Producties 22-23


WRAAK

Elektra woont in het paleis bij haar stiefvader, Koning Aigisthos, en haar moeder, Koningin Klytaimnestra. Het koningspaar doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk. Dagelijks plaatsen ze flitsende filmpjes waarin zij het volk enthousiast toespreken. Maar wanneer de camera uit is, gaat het er in het paleis een stuk hardhandiger aan toe. Aigisthos domineert het gezin en houdt hen gevangen in het paleis.

Wanneer Elektra’s verloren broertje Orestes plotseling verschijnt en haar de waarheid over haar verleden vertelt, staat haar wereld op zijn kop. Orestes is, aangemoedigd door zijn beste vriend, vastbesloten WRAAK
te nemen voor de moord op hun vader en sleept Elektra hierin mee. Maar is het moord of zelfverdediging?

Het publiek beslist als jury in de rechtbank of Elektra en Orestes schuldig of onschuldig zijn
en bepaalt daarmee ook het einde van de voorstelling.

Deze voorstelling is ook besloten in het theater te boeken voor het voortgezet onderwijs,
inclusief nagesprek. De voorstelling is geschikt voor alle leerniveaus vanaf leerjaar 2.

 

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

Creatives en cast

Concept en dramaturgie: Robin Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Co-regie: Michelle van Daalhoff en Robin Elstak
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom, Robin Elstak, Kwint Stukker
Techniek: Omar Elstak
Lichtontwerp: Marco van der Velde
Productieleiding: Gioya van Rees
Kostuumontwerp: Ellen van Os
Stagefight Choreograaf: Barry Emond

“In de veertig jaar dat ik in het onderwijs werk, is de theatervoorstelling WRAAK van TG De Klassieken de beste voorstelling die ik met leerlingen heb gezien.”

Frans Mollenbrok - docent vmbo GLR

"TG De Klassieken haalt op een fantastische wijze klassiekers naar het nu. Het gezelschap staat midden in de belevingswereld van de jongeren en weet precies de juiste snaar bij de doelgroep te raken. Als een van de weinige gezelschappen kunnen zij het publiek écht meekrijgen en écht stil krijgen. WRAAK is een interactieve voorstelling waar zowel bij wordt gelachen, je op het puntje van je stoel zit en die nog lang in je hoofd blijft zitten. Aanrader!"

Marlies van Noppen - Theater het Kruispunt

Foto's: Mieke van der Raay


ANTI

Na het succes van Atalanta en FEEKS bewerkt TG De Klassieken weer een klassieker tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers gedood zijn en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? Antigone en Kreon staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij wil haar broers begraven en hij wil dat ze naar hem luistert en de wet gehoorzaamt. En om haar daartoe te dwingen, gaat hij heel ver.

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van Antigone en ook bij hen loopt de spanning hoog op.

ANTI is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, gelijkheid tussen man en vrouw en rechtvaardigheid. Met bekende hits van powervrouwen in een nieuw jasje.

Concept en regie: Robin Elstak
Tekst en eindregie: Michelle van Daalhoff
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Robin Elstak

 

"Mooie, aansprekende vorm voor de doelgroep, snel, serieuze inhoud met humor gebracht, goede acteurs, boeit van begin tot eind." - Programmeur De Nieuwe Nobelaer