Seizoen 2021-2022


Dieven van de Koopgoot (9+)

Cast: Leon de Waal, Kwint Stukker, Rositha Rikkers, Jannes Coessens, Benita Bocoum, Rowell Molema, Aron Elstak & Robin Elstak

Dieven van de Koopgoot is opgenomen in het Cultuurtraject van KC-R (Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam). Via dit programma krijgt het Rotterdamse primair onderwijs de mogelijkheid voor leerlingen een keuze te maken uit een selectie van cultuurbelevingen om aan deel te nemen.

Een moderne, muzikale en vooral Rotterdamse theaterbewerking van het bekende verhaal van Oliver Twist voor iedereen vanaf 9 jaar.

De jonge Otis, die zijn ouders verloor, komt na het zoveelste pleeggezin alleen aan in de grote stad. Daar wordt hij overgehaald door leeftijdsgenoten die ook op straat zwerven om lid te worden van de kleurrijke straatbende van excentrieke Fijs, die overal een feestje van maakt. Hij ziet het leven als een
vrolijk spel en nodigt Otis uit om zich bij hem aan te sluiten. Otis krijgt toffe kleren, een slaapplaats en lekker eten en hoeft helemaal niets te doen waar hij geen zin in heeft.

Bij De Club, zoals de bende genoemd wordt, maakt Otis nieuwe vrienden voor het leven en is hij onderdeel van “de familie”, maar al snel merkt hij dat zijn nieuwe vriendengroep een duistere kant heeft….
Hij komt voor moeilijke keuzes te staan, maar uiteindelijk overwinnen vriendschap en eerlijkheid.

"Na de spannende openingsscène knalt er een zee van kleur de zaal in."
Lees hier de 4-sterrenrecensie van Theaterparadijs

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een korte film waarin het verhaal en al enkele personages geïntroduceerd worden beschikbaar om in de klas te kijken als voorbereiding met de leerlingen.

Tekst en co-regie: Michelle van Daalhoff
Concept en co-regie: Robin Elstak
Muziek en muzikale leiding: Aron Elstak

Dieven van de Koopgoot wordt mede mogelijk gemaakt door


Stippie (5+)

Een lieve, muzikale en kunstige voorstelling over de grote
waarde van kleine dingen.

Stippie is de allerkleinste verfstip op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Ze staat al honderdtweeëndertig jaar stil en in al die tijd is er nog niemand geweest die zei: “Dat sterretje daar, dat is een mooi sterretje!” Daarom besluit ze om weg te gaan om de wereld te gaan ontdekken. Maar als ze eenmaal uit het schilderij geklommen is, blijkt er een gat in het mooie doek te zitten.

Meneer Huppeldepup, de directeur van het museum waar het schilderij tentoon wordt gesteld, is woest. Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippie weg zou willen gaan uit een schilderij dat wereldberoemd is.
Maar Stippie is vastberaden om haar eigen avonturen te gaan beleven. Met elkaars hulp ontdekken Stippie en Karel dat ook de kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht zonder Stippie eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleurtjes?

Een voorstelling met sprankelende nieuwe liedjes over één van ‘s werelds meest bekende schilderijen, De Sterrennacht.

Deze voorstelling is ook zeer geschikt om besloten in het theater te boeken voor het primair onderwijs,
indien gewenst inclusief nagesprek. De voorstelling is geschikt voor de groepen 2 t/m 4.
Deze voorstelling kan ook geboekt worden op school in theatersetting.


Het meisje dat geboren was om tegen te werken (9+)

‘’De voorstelling trok vanaf het eerste woord de aandacht van de kinderen. De interactie, snelheid en vooraf behandelde verhaallijn maakten dat de kinderen de voorstelling ook begrepen. Na de voorstelling heb ik alleen maar lovende reacties gehoord. Als leerkracht van groep 8 vond ik het een passende voorstelling voor mijn groep.’’
- Juf groep 8 BS De Springplank

De voorstelling is een genot voor kinderen en volwassenen. Met humor en parallellen naar het hier en nu (zoals naar de serie 'Brugklas'), nemen de acteurs je heel fijn mee door dit heerlijke klassieke verhaal. Hier was de voorstelling een inspiratiebron voor prachtige nagesprekken.
- Janine Slijkhuis, directrice Pakhuis Hoorn

Een stoere voorstelling over macht, respect en meisjes, met bekende liedjes van powergirls in een nieuw jasje. Voor iedereen vanaf 9 jaar.

Antigone is de dochter van de Koning van Griekenland en ze heeft een probleem. Een groter probleem dan andere meisjes van haar leeftijd. Haar vader is weg en haar broers hebben elkaar in de oorlog vermoord. Haar oom Kreon wordt tot Koning gekroond en hij besluit dat maar één van de broers eervol begraven mag worden. Antigone houdt van haar beide broers en wil hen koste wat kost allebei een mooie begrafenis geven. 

Koning Kreon heeft het niet zo op zijn nichtje, dat hij maar een vervelend en opstandig meisje vindt. Hij bedenkt alle straffen die hij maar kan verzinnen om haar te laten luisteren, maar Antigone is vastberaden om te vechten voor haar recht.

Concept en regie: Robin Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Robin Elstak
Techniek: Omar Elstak