5+ en 9+ Producties 22-23


Dwars (9+)

Een stoere en moderne bewerking van de Griekse tragedie Antigone.

Te zien in LAB 2|9|3 op 12 november 2022 om 19.30 uur en 13 november 2022 om 14.30 uur.

Antigone is een dapper meisje dat strijdt voor rechtvaardigheid. Haar oom, koning Kreon, vindt dat ze haar mond moet houden en zijn strenge wetten moet gehoorzamen. Maar Antigone weet dat de koning zijn macht misbruikt en is tot alles bereid om tegen het onrecht te vechten. Zelfs als de koning met zware straffen dreigt.

Een voorstelling over opkomen voor jezelf, vechten tegen onrecht en stoere meisjes, die ook heel leuk is voor jongens! Een eigenwijze voorstelling met veel spanning, humor en interactie.

Een theaterexperience met een toffe vormgeving en (bekende) elektronische muziek voor iedereen vanaf 10 jaar. 

Concept, tekst en regie: Robin Elstak
Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Robin Elstak
Techniek: Omar Elstak


Stippie (5+)

Een lieve en muzikale voorstelling over de grote waarde van kleine dingen.

Te zien in LAB 2|9|3 op 28 december en 29 december 2022 om 11.00 uur en 13.30 uur.

Stippie is de allerkleinste verfstip op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Ze staat al honderdtweeëndertig jaar stil en in al die tijd is er nog niemand geweest die zei: “Dat sterretje daar, dat is een mooi sterretje!” Daarom besluit ze om weg te gaan om de wereld te gaan ontdekken. Maar als ze eenmaal uit het schilderij geklommen is, blijkt er een gat in het mooie doek te zitten.

Meneer Huppeldepup, de directeur van het museum waar het schilderij tentoon wordt gesteld, is woest. Conciërge Karel begrijpt niet waarom Stippie weg zou willen gaan uit een schilderij dat wereldberoemd is. Maar Stippie is vastberaden om haar eigen avonturen te gaan beleven. Met elkaars hulp ontdekken Stippie en Karel dat ook de kleine dingen van heel grote waarde zijn. Want is De Sterrennacht zonder Stippie eigenlijk niet gewoon een papiertje met wat kleurtjes?

Een voorstelling met sprankelende nieuwe liedjes over één van ‘s werelds meest bekende schilderijen, De Sterrennacht.

Deze voorstelling is ook zeer geschikt om besloten in het theater te boeken voor het primair onderwijs, indien gewenst inclusief nagesprek. De voorstelling is geschikt voor de groepen 2 t/m 4.
Deze voorstelling kan ook geboekt worden op school in theatersetting.