"De voorstelling raakt je hart, komt echt aan en is heel goed op het niveau van jongeren geschreven. Mooie vertaalslag van de het oude verhaal. Met simpele middelen en een enorm spelvuur wordt de voorstelling heel geloofwaardig neergezet. Ik denk dat dit jongeren heel erg zal inspireren. Ook heel geschikt om bij jeugdtheaterscholen aan te bieden"

- E. Bavinck, CKC en partners

De Klassieken voor het voortgezet onderwijs

Sinds 2013 produceert TG De Klassieken voorstellingen voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs. We hebben een groot hart voor jongeren en spelen graag voor dit publiek, dat in zijn oprechtheid altijd anders reageert. We zijn ervan overtuigd dat jongeren pas geïnteresseerd raken in een theatervoorstelling wanneer de acteurs niet op een voetstuk staan en alle aspecten van de voorstelling (acteurs, regie, dramaturgie, vorm) de jongeren serieus nemen. Daarom laten we zien hoe leuk theater kan zijn, zonder een elitair kunstsausje en zonder geforceerd jong en hip te doen. Het doel is niet om een jongere diep na te laten denken of een moraal te leren. Ons doel is al bereikt wanneer een leerling achteraf zegt: "Ik dacht dat het heel saai zou zijn, maar eigenlijk was het best leuk". 

De voorstelling Atalanta heeft vijf seizoenen lang alle uithoeken van Nederland aangedaan. De voorstelling FEEKS was te zien van 2014-2017. Na de voorstelling ANTI, die zijn première beleefde in februari 2019, werd ook Elektra 2.0 in december 2020 gespeeld voor verschillende middelbare scholen.

Alle voorstellingen voor het VO en PO worden geboekt via impresariaat Buro Bannink. 

Programmeurs en docenten zeggen over de jongerenvoorstellingen van Mangrove:
"Hele sterke verrassende voorstelling voor het gehele VO, ongeacht niveau"
"Mythisch thema is met veel humor en gebruikelijke taal gebracht!"

Scène uit de voorstelling Atalanta