Seizoen 2021-2022


WRAAK

WRAAK is een meeslepende en gewaagde voorstelling vol dancemuziek en live film in een strakke vormgeving voor leerlingen vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs voor alle leerjaren en niveaus.

Elektra woont bij haar stiefvader en moeder, de Koning en Koningin van Mycene, in het paleis. Koning Aigisthos doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk, zijn dagelijkse vlogs maken hem populair bij zijn onderdanen en hij houdt continu de populariteitspeilingen in de gaten. Maar als de camera uit is, is hij alles behalve een lieve en charmante Koning. Hij houdt Elektra gevangen in het paleis en heeft haar compleet in zijn macht. Elektra mag geen eigen mening hebben en wordt op allerlei verschillende manieren door haar stiefvader onderdrukt. Koningin Klytaimnestra heeft meer aandacht voor cocktails dan voor haar dochter. Over haar vader weet Elektra niets, ze weet alleen dat hij haar in de steek heeft gelaten en dat hij met haar broertje Orestes is weggegaan. Alles wat ze kent, is het kille paleis.

Jarenlang gaat het zo. Tot Elektra ’s nachts wakker schrikt uit een droom over haar broertje Orestes, die dag vijftien wordt. Als ze ernaar vraagt snoeren haar ouders haar de mond, maar Elektra kan het niet loslaten. Ze voelt dat haar broertje de enige is die haar uit de verstikkende situatie in het paleis kan bevrijden. Ze roept de Goden aan die haar gebeden verhoren. Als tot haar grote vreugde haar broertje Orestes verschijnt, krijgt ze de keiharde waarheid over haar verleden te weten. Haar wereld stort in. Orestes wil voor zijn zusje opkomen en is, opgehitst door zijn stoere vriend Pylades, vastberaden om zijn moeder en haar nieuwe man te vermoorden.

Wanneer Elektra en Orestes in de rechtszaal terecht staan voor de moord op hun moeder en stiefvader, rijst de vraag: was deze wraakactie wel rechtvaardig?

En of ze schuldig zijn of niet… dat bepaalt het publiek.

WRAAK is een dynamische voorstelling waar spanning wordt afgewisseld met veel humor en interactie met het publiek.

Optioneel bij te boeken
Voorstellingsgerelateerde workshops zoals
Boksen
Grieks Theater (Over-acting)
Misdaadjournalistiek
Stage Fight

Creatives en cast

Concept en dramaturgie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Co-regie: Michelle van Daalhoff en Annemieke Elstak
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom, Annemieke Elstak, Kwint Stukker
Techniek: Omar Elstak
Lichtontwerp: Marco van der Velde
Productieleiding: Gioya van Rees
Kostuumontwerp: Ellen van Os
Stagefight Choreograaf: Barry Emond

Deze voorstelling is te boeken via impresariaat Buro Bannink.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

Foto's: Mieke van der Raay


ANTI

"Mooie, aansprekende vorm voor de doelgroep, snel, serieuze inhoud met humor gebracht, goede acteurs, boeit van begin tot eind." - Programmeur

Na het succes van Atalanta en FEEKS bewerkt TG De Klassieken weer een klassieker tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers gedood zijn en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? Antigone en Kreon staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij wil haar broers begraven en hij wil dat ze naar hem luistert en de wet gehoorzaamt. En om haar daartoe te dwingen, gaat hij heel ver.

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van Antigone en ook bij hen loopt de spanning hoog op.

ANTI is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, gelijkheid tussen man en vrouw en rechtvaardigheid. Met bekende hits van powervrouwen in een nieuw jasje.

Concept en regie: Annemieke Elstak
Tekst en eindregie: Michelle van Daalhoff
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Annemieke Elstak

Deze voorstelling is te boeken via impresariaat Buro Bannink.