Klassiekers op Klad

Na twee succesvolle eerdere edities, waarin het werk van Shakespeare en De Grieken centraal stond, keert Klassiekers op Klad terug! Drie schrijvers, drie makers en tien acteurs zetten hun tanden in het werk van Anton Tsjechov.

Het concept

Klassiekers op Klad theaterlaboratorium waarin theatermakers en schrijvers door artistiek directeur Robin Elstak worden uitgenodigd om in korte tijd een nieuwe versie te maken van een klassieke toneelscène. In deze editie gaan ze met het werk van Tsjechov aan de slag. De schrijvers kiezen een scène en schrijven een nieuwe tekst in hun eigen stijl. Zij mogen niet overleggen met de makers, die ze ook nog niet hebben ontmoet. Daarna regisseren de uitgenodigde makers de scènes, met diverse acteurs uit het vaste ensemble, maar ook van buiten het gezelschap. Er wordt maar drie dagen aan de scène gewerkt. Deze snelkookpan levert spannende, rauwe en uiteenlopende scènes op, die worden gepresenteerd tijdens de voorstellingen.

In de voorstelling zie je dus het resultaat: drie gloednieuwe minivoorstellingen in totaal verschillende stijlen en sferen. Tijdens de presentaties mogen de bezoekers met een drankje plaatsnemen aan een tafel en genieten van een dynamische theateravond. Acteur en cabaretier Aron Elstak omlijst deze avond muzikaal met speciaal voor Klassiekers op Klad geschreven en gecomponeerde nummers. Ook Rositha Rikkers levert als jong muzikaal talent een bijzondere bijdrage aan de avond. Tussen de scènes door gaat Aron, samen met een tafelgast, in gesprek met de makers en schrijvers over hun bewerkingen en zo geven zij een uniek inkijkje in hun maakproces.

Een complete, gezellige, verdiepende theateravond die altijd anders is, voor iedereen!

Klassiekers op Klad - De Tsjechov editie

Klassiekers op Klad - De Tsjechov editie

Toegangskaart voor één persoon voor Klassiekers op Klad. De e-mailbevestiging dient als toegangsbewijs.

De voorstelling vindt plaats in LAB 2|9|3 , Mathenesserdijk 293, Delfshaven Rotterdam

Aanvangstijd: 
1 oktober - 20.00 uur
2 oktober - 14.30 uur

Meer informatie over Klassiekers op Klad

De Shakespeare-editie

De Grieken-editie