Klassiekers op Klad

In juli, september en oktober presenteert TG De Klassieken een nieuw makerslaboratorium. Bij 'Klassiekers op Klad' ontmoeten schrijvers, makers en acteurs elkaar en werken zij in korte tijd naar een gloednieuwe versie van een scène uit een Klassieker van Shakespeare, Tsjechov en De Grieken. De resultaten daarvan zijn voor het publiek toegankelijk en worden gepresenteerd tijdens de thema-avonden waarbij de nieuwe scènes muzikaal worden omlijst en waarbij jij met je drankje aan tafel plaats mag nemen in onze zaal. Een experiment waarbij jij getuige bent van de eerste schetsen van nieuwe producties van TG De Klassieken!

OVER
Artistiek directeur Annemieke Elstak nodigt voor elke editie van Klassiekers op Klad drie schrijvers, drie makers en een aantal acteurs uit om een scène te bewerken van de schrijver die die editie centraal staat. De schrijvers laten zich inspireren door de klassiekers en maken op basis daarvan een nieuwe tekst. Vervolgens wordt er een theatermaker aan de scène gekoppeld die los van de schrijver de scène met de acteurs maakt. De medewerkers ontmoeten elkaar een week voor de voorstellingen en maken in drie dagen de nieuwe scènes. De drie scènes worden gepresenteerd tijdens de voorstellingsweekenden. Presentator Aron Elstak zingt een lied over de schrijver die centraal staat en praat de avond aan elkaar. Jij neemt met je drankje plaats aan een tafeltje en laat je verrassen door de resultaten van het project! Wij zijn heel benieuwd naar welke scènes jij uitgewerkt zou willen zien tot een avondvullende voorstelling. Je bent dus onderdeel van de totstandkoming van toekomstige producties van TG De Klassieken!

Medewerkers
De medewerkers van de andere edities worden hier spoedig bekend gemaakt!

Editie Schrijvers Makers Acteurs Data
Shakespeare Glenn Markesteijn, Daniël Cohen, Melanie Neeleman Lisah Baert, Daniël Cohen, Collectief KLUSTER Charlotte Kloosterman, Nanne Statema, Glenn Coenen, Bram Legerstee, Rosita Rikkers, Benita Bocoum, Derk Oudshoorn e.a 10-07 11-07